As Warm As Mommy's Womb

Snug . Comfort . Sleep

Gugu Sleeves

Help your baby NOT TO SCRATCH

Swaddle Pod Basic

Suitable for New Born up to 7 kg

Swaddle Pod Transition

Suitable for Baby 7 kg and above

Wednesday, December 7, 2016

Hi semua ...

Lama kak Shu tak bersiaran.

Penutup tahun 2017 , kami COME BACK ! . Kali ni ada 12 design tau.. lagi satu jika nak beli secara online , tak perlu ke www.gugu.com.my lagi dah . Boleh terus ke www.babybox.my
Kita layan dulu 12 design ni ya


Swaddle Pod Basic - Lipur
Baby Dayyan 4.6 kg

Swaddle Pod Basic - Milky Pink
Baby Habib 5 kg++

Swaddle Pod Basic - O Star
Baby Wafiy 4 kg

Swaddle Pod Basic - P Star
Baby Dayyan 4.6 kg

Swaddle Pod Basic - Blue Slate
Baby Habib 5 kg++

Swaddle Pod Basic - Tribal
Baby Dayyan 4.6 kg

Swaddle Pod Basic - Turqoise
Baby Habib 5 kg++

Swaddle Pod Basic - Blue
Baby Dayyan 4.6 kg

Swaddle Pod Basic - Dark Grey
Baby Wafiy 4 kg

Swaddle Pod Basic - G Ellypsus
Baby Habib 5 kg++

Swaddle Pod Basic - Golden Dust
Baby Dayyan 4.6 kg

Swaddle Pod Basic - Libron
Baby Wafiy  4 kg

Like dan SHARE siap siap  page kami di FB : facebook.com/guguproduct tau. Bagitau kawan kawan sekali. Bagi mommies yang dah pernah guna swaddle pod Gugu , jika nak share moment dengan kami boleh guna #mygugu .

Till then .......


_shuhadah_

Monday, August 15, 2016

Yeay .. Alhamdulillah akhirnya koleksi bulan Ogos berjaya keluar on time :)

Super duper cute , selesa , fabrik terbaik dan seperti biasa kualiti dan aspek keselamatan memang menjadi keutamaan kami. Semua koleksi selepas ini akan disertakan sekali dengan bonnet / topi percuma.

Antara ciri super duper best Swaddle Pod Gugu
Cara membedung yang betul - Mesti ada ruang untu kaki dan tangan bergerak
# Zip dua hala atas dan bawah bagi memudahkan bukaan untuk menukar lampin dan juga untuk diletakkan di dalam car seat
# Semua bahagian ber zip telah dilapik dengan fabrik kerana kami tahu ada bayi yang sangat sensetif dengan zip..
# Ukuran panjang dan cutting yang telah dikemas kini - sepanjang 4 tahun ini kami telah memberi keselesaan kepada lebih 200 000 bayi
# Tali extra untuk mengikat lebihan fabrik supaya swaddle boleh di adjust mengikut ketinggian bayi sekaligus mengelakkan bahagian leher lari larau :)
# Fabrik yang boleh meregang memberi efek tidak ketat dan memberi kebebasan untuk pergerakan tangan dan kaki

Koleksi bulan Ogos ni ada 4 design , 3 swaddle pod basic dan 1 swaddle pod eyelet.





Pembelian boleh di buat secara online di http://www.gugu.com.my atau  wal terus ke Butik Gugu di No 137 , Jalan PUJ 3/9 , Taman Punca Jalil, 43300 Seri Kembangan.

Boleh juga terus ke hotline kami di 016 2021 540 dan 016 2021 542

Jangan tunggu lama lama ya , nanti habisss
Hi semua

Rindu saya nak kembali menulis berita terkini dari Gugu. Kami kembali semula tahun ini di bulan Ogos yang manis. saya tepek kan disclaimer dari kami di bawah ya :)

*******************************************************************************
Assalamualaikum rakan niaga yang di hormati . Saya dengan berbesar hati mengumumkan koleksi terbaru swaddle pod gugu .

Namun demikian atas faktor menstabilkan branding semula dalam pasaran , pihak kami (Gugu)  membekukan sebarang  order borong sehingga hujung tahun ini.  Bermula kolesi Ogos ini , piha Gugu hanya kan menjual secara retail ( sendiri ) sahaja dan secara online di channel online dan offline kami  sehingga hujung tahun ini.

Kami akan pertimbangkan untuk expo dan sebarang promosi lain di premis tuan puan. Kami akan menawarkan jualan secara consingment online sahaja di beberapa website yang kami pilih. Namun buat masa ini , margin yang diberian tidak berapa Masyuk.

JIka tuan puan perasan juga , harga retail kami sudah ami naikkan ke RM 55 dan RM 60 ( yg sebenarnya berkuat kuasa tahun hadapan ) .Perubahan harga ini juga salah satu strategi kami untuk terus bertahan. Pihak kami memohon maaf atas kelewatan pengeluaran produk Gugu. In shaa Allah dengan izin nya  , strategi dan kempen akan diatur dengan lebih baik . Kami pernah melakukannya dan akan lakukan lagi 😀 . Harapan kami nanti jika stok masuk ke kedai tuan puan , ia akan laris manis seperti dulu dulu  ðŸ˜€ .

Besarlah harapan kami agar tuan puan terus menyokong kami di Gugu . Kualiti  dan demand end user sentiasa menjadi keutamaan kami .  Beri kami sedikit masa dan ruang untuk mengukuhkan semula jenama Gugu💪 .

Produk lain Gugu seperti barut dan Gugu Sleeves akan berjalan seperti biasa ( supply dan retail ) dan tiada kenaikkan harga sehingga hujung tahun ini in shaa allah.

Terima kasih kerana terus menyokong dan bersama kami selama ini 😘

-Shuhadah a.k.a Akak Gugu-
Ogos 2016

*********************************************************************************

Siap dah baca ? meh kita layan video dulu ya



cara pemakaian swaddle pod gugu

Wednesday, February 25, 2015

 Comel sangat !

Jangan terlepas lagi harga Pre Order ini. No more pre order RM 45.00 tau. Romper sudah hampir siap pada minggu ke 3 Mac 2015.
.
Harga asalnya RM 59.90. Pre order sekarang pada harga RM 50.00 tidak termasuk pos. Boleh juga jika mahu collect terus ke
Butik Ibu dan Bayi Gugu
No 137, Jalan PUJ 3/9
Taman Puncak Jalil
.
Watsapp sekarang 016 274 5651

Tuesday, February 24, 2015

Comel sangat tau !

Adik baby boy pakai romper baju melayu ni. Nak pakai 2 pcs baju melayu macam tak sesuai pula nak nak hari Raya , asyik berjalan je :) . Kami di Gugu bawakan Romper Baju Melayu yang comel ini biar adik Baby selesa, senang bebas bergerak.  Fabrik selesa seperti baju baby , serap peluh, lembut dan tak perlu gosok.

Ada 10 warna menarik buat pilihan. Stok dijangka akan siap pada minggu ketiga March 2015. Kalau ada ibu ibu manis atau ayah ayah handsome yang mahu pre order boleh hubungi team kami di talian 016 274 5651 / 019 646 5071 pada harga RM 50.00 + RM 7 pos laju. Harga selepas baju siap ialah RM 59.90

cuci mata dulu dengan koleksi di bawah ya, kemudian terus hubungi kami.


  
Note : Kod 47 dan 38 tiada














Jika mahu walk in nanti jangan lupa singgah di

Butik Ibu dan Bayi Gugu
No 137 , Jalan PUJ 3/9
Taman Puncak Jalil
43300 Seri Kembangan


Monday, February 23, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Tahun 2015 , Gugu akan mulakan Tour bersama Mom & Baby Expo .




Berikut jadual kami tahun ini

Mom & Baby Expo

IDCC , Shah Alam 6 - 8 March 2015

Danga City Mall , Johor Bahru 27 - 29 March 2015

IDCC , Shah Alam 3 - 5 April 2015

Persada , Johor Bahru 7 - 9 August 2015

IDCC , Shah Alam 28 - 30 August 2015

Mid Valley , Kuala Lumpur  11 - 13 September 2015

MITC , Melaka  2 - 4 October 2015

Danga City Mall , Johor Bahru 30 October - 1 November 2015

IDCC , Shah Alam 13 - 15 November 2015


Kita jumpa nanti disana ya

-Gugu Team-

Friday, January 9, 2015

 HAri ini sempat kami siapakn diaper cake untuk new born baby :)


Diaper caker untuk baby Boy !

-diapers
-mitten
-taggies
-sock
-foot finder
-binder premium gugu
-barney rompers
-swaddle blanket




RM 120.00

Harga sebenar RM 139.20


Watsapp sekarang 016 274 5651

Walk in :-
Butik Ibu dan Bayi Gugu
No 137, Jalan PUJ 3/9
Taman Puncak Jalil
Seri kembangan

03 8999 6071

‪#‎diapercake‬ ‪#‎diaperscake‬
‪#‎sayajualdiaperscake‬ ‪#‎newborn‬ ‪#‎gift‬ ‪#‎gugu‬