Thursday, March 31, 2011

Awal bulan 3 hari tu kami ke Kuching satu family..ni percutian yang tak dirancang langsung.. semua gara gara dapat tiket Firelyz RM 18 return...hihihihi memang puas hati... Yang best dengan firelyz ni infant pun saya boleh belikan tiket dewasa ( so ada seat ).... bukan sengaja nak beli seat.. tapi sebab promo kan tiket murah..kalau tak infant kena RM 50 untuk satu hala.. hahahaha. Lagi satu ..naik dari terminal 1 KLIA ( lepas gian..lama dah tak naiki MAS/pergi terminal 1 )

So 4 hari 3 malam kami di Kuching, hari pertama sampai dah dekat pukul 2. Ambik kereta sewa terus kami ke Damai Beach Resort.. Kami ambil chalet.. memang puas hati.. bilik besar ada 2 katil King... bersantai santai kami di tepi laut..sambil anak anak main pasir..

Masih di Terminal 1 KLIA..Rayyan menghilangkan dahaga dan mummy bergaya dengan Koleksi Baju Menyusu SYR
Kat depan chalet kami..mummy pakai Koleksi Baju Menyusu MNK Purple
So hari pertama , kami hanya ke Perkampungan Budaya SArawak.. enjoy sangat tengok persembahan. Petang kami mandi mandi kolam.. masa ni la frust..kamera habis bateri.. Rayyan first time mandi kolam.. saya pakaikan dia pelampung leher tu... hihihi cute...dia steady je dalam air..

Lagi dengan Koleksi baju menyusu MNK Purple
Hari ketiga pula kami ke Bandar Kuching.. melawat muzium Kuching.. tengok orang hutan di Semenggoh Rehabilation Centre. Lepas tengok orang hutan.. haripun dah petang..terus kami check in ke Hotel Habour View... rehat rehat.. malam kami ke seberang sungai sarawak.. naik bot penambang ..hihihi Rayyan punya la takut masa naik bot ni..bukan apa..takut tengok muka sorang auntie ni... Tambang bot ni 50 sen je... tak sampai 3 minit dah sampai seberang... makan malam then shopping kek lapis.. pastu berkejar pulak ke Pasar satok nak beli Ikan terubok masin..malangnya satu kedai je yang masih buka..

Mummy dengan Koleksi Baju Menyusu Nana Pink ( sekejap je pakai sebab Rayyan Muntah kat baju ni )
Menunggu orang hutan yang belum keluar..mummy dan Koleksi baju menyusu Mai Purple
Dalam muzium Kucing.Koleksi baju menyusu Mai Purple
Hari ke empat.. pagi pagi lagi kami bersiap nak ke airport..flight jam 9 lebih pagi.. Kalau nak tengok gambar gambar kami di Kuching silalah ke link ni....

Belum habis lagi..... nak preview sikit koleksi Baju menyusu..yang saya masih belum decide nak buat atau tidak...

T shirt one piece..bahagian depan dilipat seperti jaket, bukkan menyusu tersorok di dalam lipatan...bagilah pandangan ye ....


Till Then Salam Sayang dan Selamat berhujung minggu...... Happy Breastfeeding

We are Family..
Reactions:

Tagged:

10 comments:

  1. sodapnyaaaa kek lapis sarawak! hehe...

    ReplyDelete
  2. dulu masa menyusukan anak,tak jumpa lak baju yg cantik2!..da follow u..visit n follow ler kita!

    ReplyDelete
  3. waa..bestnye jln²..antara kebaikkan BF, x yah nk bawak luggage byk² sbb dh ade susu portable kn...hehehe...I Like~! =)

    ReplyDelete
  4. macam mana nak dapatkan baju menyusu ni

    ReplyDelete
  5. Siti... Boleh terus ke website kami http://www.bajuibu.com

    ReplyDelete
  6. i berminat ngan baju menyusu tu. how to order?

    ReplyDelete
  7. Hi dear,
    terima kasih kerana berminat dengan koleksi kami..

    boleh place order di http://www.bajuibu.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang minat tapi takut tertipu beli online. hw to make sure yg smua ni tak tipu

      Delete
  8. sy org Kuching Sarawak,di sini tak jumpa lagi baju mcm ni.

    ReplyDelete
  9. Saya faham kerisauan puan :) ...malangnya buat masa ini kami tiada reseller di kuching... kalau puan nak..saya boleh bagi rujukan customer saya di sarawak / sabah (dengan persetujuan mereka)..
    juga puan boleh rujuk di link dibawah untuk menambah keyakinan :-

    http://bajunursing.blogspot.com/search/label/Pertandingan%20KAsih%20Ibu%20PAnMA

    http://bajunursing.blogspot.com/search/label/PARENTHOOD%20expo

    http://bajunursing.blogspot.com/search/label/MOMSbABY%20EXPO

    http://bajunursing.blogspot.com/search/label/MaternitynChildren%20Expo

    Fan page FB - http://www.facebook.com/bajuIbu

    yang terbaru kami akan buka booth sempena Motherhood Expo di KLCC pada 24 - 26 Februari, kalau puan ke KL pada masa ini boleh singgah di booth kami ye.

    Kalau perlukan apa apa maklumat..puan boleh contact saya terus....Shuhadah 016 274 5651

    ReplyDelete