Wednesday, February 20, 2013

As  Salam,

Untung dan bertuahnya orang yang mengandung ye, ada yang bila mengandung wajah makin berseri seri, berat badan maintain je, hidung tak kembang , dagu tak bertambah , kaki tak bengkak. Ada Juga kenalan saya yang bila mengandung dah 6 -7 bulan , masih tak nampak perut ! . Kemas betul baby duduk dalam tu.

Ada kenalan saya yang lepas bersalin , perut terus jadi leper balik macam tak bersalin...huhuhuhu tensi ku dengar..kalau macam ni tak payah berbengkung 24 jam pun ok. Dah tentu orang yang macam ni tak pening sangat nak beli baju mengandung kan.. boleh je pakai baju kerja yang sama  , baju kurung tak payah tambah saiz etc.. saya memang tak merasa la.. wajib kot beli baju, seluar baru bila mengandung.

Masa mengandung Adam dulu , ada juga kene ngorat satu dua kali masa dalam kereta di stesyen minyak ( ni nak cakap yg berat tak banyak sangat berubah, tang muka tak tembam sangat ) , sebab diaorg tak nampak perut saya hahahaha. Bila mengandungkan Rayyan , takdo dah..berat tak yah cerita la hahaha , bila mengandung kali ketiga ni pulak..lagilah... sebatu kot orang dah tahu hahahha, nasib ku masih simpan lagi segala seluar , skirt , t shirt masa preggy dulu, walau dah lusuh sikit , sedap lagi dipakai lebih lebih lagi bila dah fulltime berkerja di rumah ni. Hantam belasah je . Bila nak keluar ke Expo baru lah pakai baju baru  (^_~) .

Al kisahnya.. jom beli baju mengandung baru !

- apa nak jadi -
Reactions:

1 comment:

  1. alah...ko tu makin lama makin comel. ape nak risau....

    ReplyDelete